10 Νοέμβριος 2014, 13:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Νοέμβριος 2014, 15:21

Ο πρόεδρος της Βουλής στη Στέγη ποντιακού πολιτισμού Κοζάνης

  • Ο πρόεδρος της Βουλής στη Στέγη ποντιακού πολιτισμού Κοζάνης
    φωτ.: kozan.gr

Την καινούργια Στέγη Ποντιακού πολιτισμού της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης επισκέφτηκε το Σάββατο ο πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Μαζί του ήταν ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος καθώς και ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος.

Το νέο κτίριο της Ευξείνου Λέσχης εγκαινιάστηκε στις 24 Αυγούστου 2014 και από τότε αποτελεί εστία των Ποντίων Κοζάνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για ένα χώρο - κόσμημα καθώς περιλαμβάνει αμφιθέατρο χωρητικότητας 300 ατόμων, αίθουσα συνεστιάσεων, αίθουσα εκθέσεων και προβολών, βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο, ευρύχωρες αίθουσες εκμάθησης ποντιακών χορών και στούντιο εγγραφής ήχου και εικόνας!

Μετά την ξενάγηση στους χώρους της Λέσχης από τον πρόεδρό της, Κωνσταντίνο Σανίδη, μέλη του συλλόγου παρουσίασαν σύντομο πρόγραμμα από ποντιακούς χορούς προς τιμήν των επισκεπτών ενώ παρατέθηκε και γεύμα στους χώρους της Στέγης.

Στην Κοζάνη βρέθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εκπροσωπώντας τη ΝΔ στην εκδήλωση της τοπικής ΟΝΝΕΔ, για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της. Στην ομιλία του υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής φορολογικής πολιτικής διατυπώνοντας το ρητορικό ερώτημα: «Αν μπορούσαμε να μειώσουμε τους φόρους, νομίζατε δεν θα το κάναμε; Μαζοχιστές είμαστε;».


Οι φωτογραφίες είναι από το kozan.gr