10 Νοέμβριος 2014, 12:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Νοέμβριος 2014, 12:16

Η σωστή διατροφή των παιδιών μέσα από το Σύλλογο Ποντίων Αγ. Βαρβάρας

  • Η σωστή διατροφή των παιδιών μέσα από το Σύλλογο Ποντίων Αγ. Βαρβάρας

Μπορεί η σωστή και ισορροπημένη διατροφή να βοηθήσει στην καλή λειτουργία του παιδικού οργανισμού; Ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνει ένα παιδί και ποιους κανόνες οφείλει να ακολουθεί ο γονιός;

Σε αυτά τα ερωτήματα αλλά και σε πολλά άλλα απάντησαν ειδικοί του θέματος στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» το βράδυ του Σαββάτου.

Ο ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά ζητήματα σύλλογος άφησε για λίγο τους ποντιακούς χορούς και πραγματοποίησε στους χώρους του ημερίδα με θέμα «Διατροφή και Παιδί» σε συνεργασία με την Α.Ο. Ελλάς Ποντίων Academy και ΑΕΚ FC Network Academy.

Την έναρξη έκανε ο Χρήστος Αποστολίδης, υπεύθυνος των ακαδημιών, ο οποίος  αναφέρθηκε στο στόχο και τα αναμενόμενα επιθυμητά αποτελέσματα της ημερίδας, αλλά και στο ρόλο της άθλησης στο παιδικό σώμα. Τόνισε επίσης ότι η κίνηση και η άσκηση βοηθά τόσο στην ψυχολογική ευεξία όσο και στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους.

Παρά την κακοκαιρία πολλοί ήταν οι γονείς και τα παιδιά που παρακολούθησαν την εκδήλωση, αποδεικνύοντας ότι οι ποντιακοί σύλλογοι δεν ενδυναμώνουν μόνο το πολιτιστικό γίγνεσθαι αλλά προσφέρουν και γνώσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.