10 Νοέμβριος 2014, 10:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Νοέμβριος 2014, 10:16

Έρευνα σε offshore του Καρατζαφέρη – Άγνοια δηλώνει ο ίδιος

  • Έρευνα σε offshore του Καρατζαφέρη – Άγνοια δηλώνει ο ίδιος

Έρευνα σε δύο υπεράκτιες εταιρείες που φέρονται να ανήκουν στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, έχουν ξεκινήσει οι δικαστικές αρχές σε μια υπόθεση που σχετίζεται με τα «αμαρτωλά» ελικόπτερα Super Puma, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News.

Οι δικαστικές αρχές έχουν στείλει αίτημα στη Βουλή για να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει συμπεριλάβει σε δηλώσεις τού πόθεν έσχες δύο υπεράκτιες εταιρίες. Σε μία από αυτές έχουν εντοπιστεί εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ σε δύο διαφορετικές περιόδους.

Οι πληρωμές, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, έχουν γίνει από τον μεσάζοντα για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma τον Δεκέμβριο του 2000. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Τσάτσο, που αντιπροσώπευε μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο την εταιρεία Eurocopter.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δηλώνει πάντως «άγνοια», και έτοιμος να βοηθήσει την έρευνα. Απαντώντας στο δημοσίευμα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σχετικά με τη βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας Real News δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό. Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις, που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου. Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια. Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος, και "έχουν γνώσιν οι φύλακες"».