24 Μάιος 2013, 11:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτώβριος 2014, 10:05

Καϊγκανάς – Η ποντιακή στραπατσάδα

  • Καϊγκανάς – Η ποντιακή στραπατσάδα

Ο καϊγκανάς είναι η ποντιακή στραπατσάδα, που γίνεται με αυγά συνήθως το καλοκαίρι.

ΥΛΙΚΑ
  • 5 αυγά
  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 μικρή πιπεριά κόκκινη καυτερή (προαιρετικά για πιο πικάντικη γεύση)
  • αλάτι
  • πιπέρι (αν δεν βάλετε καυτερή πιπεριά)
  • λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλλα
  • 100 γρ. παρχαροτύρι κομμένο σε κύβους (πωλείται σε καταστήματα με ποντιακά προϊόντα)
    ή άλλο καπνιστό τυρί
  • ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι κι όταν ζεσταθεί ρίχνουμε την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες ή κύβους και την ροδίζουμε.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες με τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πιούν τα υγρά.
  3. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ και τα ρίχνουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Λίγο πριν πήξουν τα αυγά προσθέτουμε και το τυρί.
  5. Δεν ανακατεύουμε, κουνάμε το τηγάνι για να μείνει το τυρί στην επιφάνεια.

Καλή σας όρεξη!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr