9 Νοέμβριος 2014, 08:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Νοέμβριος 2014, 08:59

Σεισμός 5 Ρίχτερ στην Κεφαλλονιά

  • Σεισμός 5 Ρίχτερ στην Κεφαλλονιά

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ σημειώθηκε στη 01:15 τα ξημερώματα με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο της Κεφαλλονιάς, 8 χιλιόμετρα νότια του Αργοστολίου ή 283 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.

Όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί και την ευρύτερη περιοχή. Κατά μαρτυρίες το χαμηλό εστιακό βάθος και η βοή του ήταν που τρόμαξε τους ανθρώπους, οι οποίοι ταράχτηκαν έχοντας ζήσει ακόμα δύο δονήσεις την Παρασκευή.

Το επίκεντρο του σημερινού σεισμού ήταν στο ίδιο σημείο με τους δύο της περασμένης Παρασκευής - 4,8 ο πρώτος και 3,6 ο δεύτερος με διαφορά λίγων λεπτών-  αλλά και του περασμένου χειμώνα που χτύπησε με 6 Ρίχτερ.

Το σημερινό επίκεντρο, βρίσκεται «στο νότιο σημείο του ρήγματος που έδωσε το σεισμό 6 Ρίχτερ τον Ιανουάριο» διευκρίνισε ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο Mega. Εμφανίστηκε καθησυχαστικός ωστόσο λέγοντας ότι η δραστηριότητα «πάει προς το θαλάσσιο χώρο και απομακρύνεται σταδιακά». Ο καθ. Λέκκας είπε επίσης ότι συγκλίνουσα άποψη των επιστημόνων είναι πως πρόκειται για καθυστερημένο μετασεισμό του κύριου σεισμού του Ιανουαρίου.