9 Νοέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Νοέμβριος 2014, 00:28

Άστατος ο καιρός σήμερα Κυριακή - Αναλυτικό δελτίο

  • Νέο κύμα κακοκαιρίας σήμερα με βροχές και καταιγίδες
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με βελτίωση από το μεσημέρι, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας ο καιρός θα είναι κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στα νότια καταιγίδες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες με την ίδια ένταση.

Αναλυτικά:

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές κυρίως προς το μεσημέρι περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική, ενώ πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια με σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19°C.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, αλλά και γρήγορη βελτίωση, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 13 έως 17 °C.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα παρουσιαστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου από το μεσημέρι βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 °C, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Άστατος ο καιρός στα νησιά Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν καταιγίδες το πρωί στα νότια. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νοτιά. Από το απόγευμα όμως και από τα βόρεια τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι στα νότια αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με μικρή εξασθένηση. Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19°C.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 21°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και γρήγορα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 °C, ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.