7 Νοέμβριος 2014, 19:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Νοέμβριος 2014, 22:41

Ταρακουνήθηκαν δυτική Πελοπόννησος και Στερεά από τα 4,8 Ρίχτερ

  • Ταρακουνήθηκαν δυτική Πελοπόννησος και Στερεά από τα 4,8 Ρίχτερ
    Πηγή: emsc-csem.org

Σεισμική δόνηση αισθητή στην Πάτρα, στο Αίγιο, την Ναύπακτο και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Κορινθίας και της Φωκίδας, σημειώθηκε λίγο μετά τις 7:10 το απόγευμα. 

Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ερευνητής Χρήστος Ευαγγελίδης είπε ότι «υπάρχει μία μετασεισμική ακολουθία, αλλά είναι ακόμη νωρίς να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, γι' αυτό και παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Η Πυροσβεστική αναφέρει ότι ένα παλιό ακατοίκητο κτίριο στο Αίγιο έχει πάρει κλίση και ήδη έχει αποκλειστεί περιμετρικά ο χώρος. Ζημιές έχει υποστεί και η τοιχοποιία του μητροπολιτικού ναού της Παναγίας της Φανερωμένης στο Αίγιο καθώς και η τοιχοποιία μίας πολυκατοικίας. 

Στο Αίγιο βρίσκονται κλιμάκια της πολιτικής προστασίας και του ΤΑΣ, προκειμένου να διενεργήσουν ελέγχους. Στο δημαρχείο της πόλης λειτουργεί ο τετραψήφιος αριθμός 4118, στον οποίο μπορούν να τηλεφωνούν οι κάτοικοι και να υποβάλουν αιτήματα για ελέγχους.