7 Νοέμβριος 2014, 19:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Νοέμβριος 2014, 19:08

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη - Άκη Γεροντόπουλου στην Αυστρία

  • Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη - Άκη Γεροντόπουλου στην Αυστρία
    Από την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Έβρο

Θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Φανάρι, στα τέλη αυτού του μήνα, συζήτησαν κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντησή τους στη Βιέννη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, ο οποίος ολοκλήρωσε σήμερα την επίσκεψή του στην αυστριακή πρωτεύουσα ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Δεύτερη Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για τις Περίκλειστες Αναπτυσσόμενες Χώρες.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, που πραγματοποιεί από χθες εξαήμερη επίσκεψη στην Αυστρία ως επίτιμος προσκεκλημένος των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια του Ιδρύματος «Pro Oriente» για το Διάλογο Ρωμαιοκαθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας, εξέφρασε στον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών τη χαρά και την ικανοποίησή του για την πολύ θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι κάτοικοι του νομού Έβρου αλλά και όλης της Θράκης, κατά την επίσκεψή του στην ακριτική περιοχή.

Μετά τη συνάντησή τους παρακάθισαν σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη η πρεσβευτής της Ελλάδας στη Βιέννη, Χρυσούλα Αλειφέρη. Παρέστησαν ο γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας, ο νούντσιος του Βατικανού, οι πρεσβευτές της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ και στην Ουγγαρία, αλλά και οι πρέσβεις στην Αυστρία, της Κύπρου, της Ρωσίας και της Σερβίας.

Κατά την παραμονή του στη Βιέννη, και στο περιθώριο της Διάσκεψης του ΟΗΕ, ο υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Ελληνική Εθνική Σχολή (το αρχαιότερο εν ενεργεία –εδώ και 210 χρόνια– ελληνικό σχολείο στο εξωτερικό), την Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας, τον ελληνικό τομέα του ιστορικού Νεκροταφείου Ζανκτ Μαρξ και το κενοτάφιο του ήρωα του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα, Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Ο Άκης Γεροντόπουλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με μέλη της ομογένειας στην Αυστρία σε μεγάλη συγκέντρωση στο ιστορικό κτίριο της πρεσβείας της Ελλάδας στη Βιέννη και να συζητήσει μαζί τους θέματα που τους απασχολούν, ενώ χθες εγκαινίασε τα νέα γραφεία του ελληνικού προξενείου στην αυστριακή πρωτεύουσα.