9 Νοέμβριος 2014, 06:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Νοέμβριος 2014, 18:39

Πού και πότε θα διακοπεί η κυκλοφορία λόγω Μαραθωνίου

  • Πού και πότε θα διακοπεί η κυκλοφορία λόγω Μαραθωνίου
    Φωτογραφία από τον 31ο Μαραθώνιο (αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αντίστροφη μέτρηση για τον 32ο Μαραθώνιο ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγορίου Λαμπράκη.

Ήδη από χθες το μεσημέρι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το Παναθηναϊκό Στάδιο. Από τις 6 το πρωί θα αρχίσουν σταδιακά να κλείνουν και δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Περίπου 500 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για την ασφαλή διεξαγωγή όχι μόνο του κλασικού Μαραθωνίου αλλά και των Αγώνων Δρόμου που θα πραγματοποιηθούν.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις ώρες διακοπής της κυκλοφορίας.

Η εκκίνηση για το Μαραθώνιο Δρόμο θα δοθεί στις 9 το πρωί. Οι δρομείς θα ξεκινήσουν από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μαραθώνα. Η διαδρομή που έχει οριστεί είναι: λ. Μαραθώνος - Μαραθωνοδρόμων - Τύμβος Μαραθώνα - Μαραθωνοδρόμων - λ. Μαραθώνος - λ. Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Βασ. Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Παράλληλα, στις 8:00 το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση για τον Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. από το Παναθηναϊκό Στάδιο κατά μήκος της διαδρομής: λ. Αμαλίας - Πανεπιστημίου - Ρήγα Φεραίου - Ακαδημίας - Βασ. Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στις 9:00 ξεκινάει και ο Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. από το Παναθηναϊκό Στάδιο κατά μήκος της διαδρομής: λ. Αμαλίας - Πανεπιστημίου - Χαριλάου Τρικούπη - Ακαδημίας - Βασ. Σοφίας - Φειδιππίδου - λ. Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - λ. Μεσογείων - Βασ. Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στις 9:10 ξεκινά ο Αγώνας Δρόμου Special Olympics Hellas από το Σύνταγμα με τους δρομείς να τερματίζουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Την ίδια διαδρομή θα ακολουθήσουν τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στον Αγώνα Παιδιών ο οποίος ξεκινάει στις 10:45.