23 Μάιος 2013, 12:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάρτιος 2016, 14:18

Προβληματικό το νέο πεντάευρω δεν το αναγνωρίζουν τα ATM!

  • Προβληματικό το νέο πεντάευρω δεν το αναγνωρίζουν τα ATM!

Τα μηχανήματα δεν αναγνωρίζουν το νέο πεντάευρω προβληματικό προέκυψε το νέο πεντάευρω που κυκλοφόρησε στις χώρες του ευρώ αφού δεν αναγνωρίζεται από τα ΑΤΜ, τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης αλλά και μηχανήματα αυτόματης πληρωμής που υπάρχουν στην αγορά.

Αυτό που χρειάζεται για να αναγνωριστέι το νέο χαρτονόμισμα είναι αναβάθμιση του λογισμικού των μηχανημάτων που έχουν μείνει στο παλιό χαρτονόμισμα.

Το πρόβλημα υπάρχει και στην Ελλάδα σε ΑΤΜ, μηχανήματα αυτόματης πώλησης και πληρωμής αλλά και στα μηχανήματα των γραμμών 2 και 3 του Μετρό, σύμφωνα με το Έθνος. Για να προχωρήσει η αναβάθμιση του λογισμικού των μηχανημάτων θα πρέπει να παραδοθεί στους τεχνικούς ειδική μήτρα του νέου χαρτονομίσματος των 5 ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα Νέα, στη Γερμανία 7.500 μηχανήματα αυτόματης πώλησης εισιτηρίων στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας δε δίνουν εισιτήρια που πληρώνονται με το νέο χαρτονόμισμα. Τα νέα πεντάευρα απορρίπτονται σε ποσοστό 90% και οι αρμόδιοι δηλώνουν ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί μέχρι τον Ιούνιο. Η αναβάθμιση θα γίνει και για τα νέα χαρτονομίσματα του ευρώ, μεγαλύτερης αξίας που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο προσεχές μέλλον.

Πηγή: www.lifo.gr

Tags