7 Νοέμβριος 2014, 17:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Νοέμβριος 2014, 17:30

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής για το pontos-news.gr

  • Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής για το pontos-news.gr
    Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στην εκδήλωση του pontos-news.gr

«Η Αργώ επιστρέφει στην Ελλάδα παραπλέοντας τα τελευταία εκατό χρόνια τις ακτές του Πόντου. Ο Ιάσων κύπτει την κεφαλήν επί του πηδαλίου της ολκάδος, ρίπτοντας δάκρυ θολερό.
Ο Ορφέας ρίπτει τη λύρα καταγής. Οι Αμαζόνες διακόπτουν τους ιππικούς τους αγώνες και οι Μύριοι σταματούν του γυμνικούς αγώνες προ των τειχών της Τραπεζούντας. Ο βιγλάτορας του Ελληνισμού στις εσχατιές της Ασίας, ο θεματοφύλακας του παγκόσμιου πολιτισμού στην Ασία, ο Διγενής του Πόντου, ψυχορραγεί: Εάλω ο Πόντος!»


Με αυτά τα σχεδόν προφητικά λόγια το 1922, μιλώντας στο Πατριαρχείο, ο αείμνηστος Λεωνίδας Ιασωνίδης περιέγραψε την τραγωδία της γενοκτονίας του Πόντου. 

Η γενοκτονία και ο κατατρεγμός του Ποντιακού Ελληνισμού δυστυχώς δεν σταμάτησε το 1922, αλλά συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Ένα κομμάτι του υφίσταται τη βία του ναζισμού και του ρατσισμού στη Μαριούπολη και στην ευρύτερη περιοχή με τα τελευταία γεγονότα της Ουκρανίας.

Ένα άλλο κομμάτι, που το 1990 προκειμένου να γλιτώσει από τις σφαγές στη Γεωργία κατέφυγε στη μητέρα Πατρίδα πιστεύοντας ότι θα βρει τη μητρική θαλπωρή, ζει μια νέας μορφής γενοκτονία, αφού το σύγχρονο ελληνικό κράτος τού έκοψε τη σύνταξη με το επιχείρημα ότι… η ελληνικότητά του είναι αμφισβητήσιμη. Αυτή είναι η μεγαλύτερη προσβολή που μπορεί να υποστούν άνθρωποι που κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες υπερασπίστηκαν την ελληνική τους συνείδηση και την ορθόδοξη πίστη τους.

Χαιρετίζω τη δημιουργία του νέου ιστότοπου Pontos-News, που θα συμβάλει με την ορθή χρήση των νέων τεχνολογιών στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, και μέσα από αυτή στην ανάδειξη των μεγάλων και κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν τον απανταχού Ελληνισμό.

Παναγιώτης Κουρουμπλής,
Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ