8 Νοέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Νοέμβριος 2014, 18:52

Κακοκαιρία και σήμερα - Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα

  • Για να μην σας ξεγελάσει σήμερα ο καιρός πάρτε ομπρέλα!

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Σάββατο 8 Νοεμβρίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Αναλυτικά:

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, όπου τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα, βαθμιαία όμως από το απόγευμα θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 20°C.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες με έντονα τοπικά φαινόμενα, ενώ σταδιακή εξασθένηση περιμένουμε από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Τη νύχτα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία  θα κυμαίνεται από 15 έως 18 °C.

Ίδιο το σκηνικό του καιρού σε Μακεδονία και Θράκη με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, το βράδυ όμως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 - 20 °C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Άστατος ο καιρός στα νησιά Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο με νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην αρχή της ημέρας θα είναι έντονα, ενώ θα εξασθενήσουν από αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα, από αργά το απόγευμα όμως βαθμιαία θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 στα ανατολικά 7 με 8 με βαθμιαία εξασθένηση, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 20°C.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες με έντονα φαινόμενα αλλά από το βράδυ σταδιακά θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 21°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι, ενώ τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 °C, ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.