22 Μάιος 2013, 18:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Οκτώβριος 2014, 16:10

Η Ένωση Ποντίων Πανοράματος τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας

  • Η Ένωση Ποντίων Πανοράματος τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας

Σε κλίμα ομοψυχίας έγιναν  την Κυριακή στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη οι εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού, τις οποίες  συνδιοργάνωσαν ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, η Ένωση Ποντίων Πανοράματος και η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ιμεραίων.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι εκδηλώσεις  έγιναν από κοινού, στέλνοντας το μήνυμα για την ενότητα που χρειάζεται ο χώρος.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη Δοξολογία και το Μνημόσυνο, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πανοράματος, ενώ στη συνέχεια η καθηγήτρια Αναστασία Λειβαδοπούλου πραγματοποίησε ομιλία με θέμα τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η  επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στο μνημείο Ακρίτα του Πόντου, επί της οδού Κομνηνών στο Πανόραμα και η κατάθεση των στεφανιών εκ μέρους των επισήμων, ενώ για τη σημασία της επετείου μίλησαν ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο πρόεδρος της Ενωσης Ποντίων Πανοράματος Παναγιώτης Σωτηριάδης και ο πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ιμεραίων Κωνσταντίνος Λειβαδόπουλος.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις  στις οποίες συμμετείχαν η χορωδία της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ιμεραίων, η χορωδία και το χορευτικό της Ενωσης Ποντίων Πανοράματος, ενώ στο χώρο λειτούργησε έκθεση φωτογραφικού υλικού με την επιμέλεια  της Ενωσης Ποντίων Πανοράματος.