7 Νοέμβριος 2014, 14:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Νοέμβριος 2014, 15:27

Ποντιακοί χοροί ενθουσίασαν μαθητές από 6 ευρωπαϊκές πόλεις

  • Ποντιακοί χοροί ενθουσίασαν μαθητές από 6 ευρωπαϊκές πόλεις
    φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης

Μαθητές και καθηγητές από την Αυστρία, την Ρουμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Τουρκία και την Γερμανία φιλοξενήθηκαν πριν λίγη ώρα στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος  Comenious (Critical Art) που σκοπό έχει να αναδείξει την τέχνη μέσα στην κρίση.

Εκεί βρέθηκαν αντιπρόσωποι του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου, της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου – Δραπετσώνας και της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής οι οποίοι στο τέλος τις σημερινής εκδήλωσης παρουσίασαν ένα μικρό δείγμα από τους αντιπροσωπευτικότερους χορούς του Πόντου. Οι μαθητές από όλες τις προαναφερθείσες χώρες ενθουσιάστηκαν και καταχειροκρότησαν την εντυπωσιακή εμφάνιση των Ποντίων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι μοιράστηκε στους μαθητές ένα DVD για τη γενοκτονία των Ποντίων μία προσφορά της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής.

Το πρόγραµµα Comenius, αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της, ιδίως µέσω της ενθάρρυνσης της διακρατικής συνεργασίας µεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυµάτων που παρέχουν ή διευκολύνουν την προσχολική και σχολική εκπαίδευση, µε την επιχορήγηση σχολικών συµπράξεων, πολυµερών σχεδίων, δικτύων και δράσεων διακρατικής κινητικότητας µαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού και δραστηριοτήτων ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης εκπαιδευτικών.

Gallery