6 Νοέμβριος 2014, 22:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Νοέμβριος 2014, 22:35

«Πράσινο φως» από το Eurogroup για εκταμίευση δόσης προς Κύπρο

  • «Πράσινο φως» από το Eurogroup για εκταμίευση δόσης προς Κύπρο
    Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ με την υπουργό Οικονομικών της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον

Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία εκταμίευσης της δόσης των 350 εκατ. ευρώ προς την Κύπρο, μετά από απόφαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί.

Ανάλογης χρονικής διάρκειας θα είναι και η διαδικασία που θα ακολουθήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο θα εκταμιεύσει 86 εκατ. ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, η επόμενη αξιολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο και θα είναι αρκετά εκτεταμένη, δεδομένου ότι το πρόγραμμα φτάνει στα μέσα του δρόμου.

«Σήμερα επιβεβαιώθηκε από το Εurogroup η σημαντική πρόοδος στην προσπάθεια για τη μεταρρύθμιση και την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας» δήλωσε μετά την απόφαση ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου δήλωσε ότι «πρέπει να αποφευχθούν αχρείαστες κινήσεις που θα διακυβεύσουν τη σημαντική αυτή προοπτική. Θα πρέπει κυρίως να διαφυλαχθεί και να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη προς την κυπριακή οικονομία που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την οριστική ανάκαμψη και την ανάπτυξη.