6 Νοέμβριος 2014, 21:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Νοέμβριος 2014, 15:05

Ο Μανώλης Γλέζος για τις γερμανικές αποζημιώσεις

  • Ο Μανώλης Γλέζος για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ελληνογερμανικό αγώνα αρχίζουν ο Μανώλης Γλέζος και η συνάδελφός του στο Ευρωκοινοβούλιο, Γκαμπριέλε Ζίμερ για το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων. Οι δυο ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, απηύθυναν σήμερα από τις Βρυξέλλες κοινή πρόσκληση προς τη γερμανική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει εποικοδομητικά το ζήτημα.

«Δεν έχουμε τίποτα εναντίον του γερμανικού λαού κι ούτε τον θεωρούμε υπεύθυνο για όσα διέπραξε το Τρίτο Ράιχ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το θέμα των αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι ηθικό, πολιτικό, οικονομικό, πολιτισμικό και νομικό. Πρόκειται για ευρωπαϊκό ζήτημα που πρέπει να λυθεί από τις δύο πλευρές», δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος ενώ διασαφήνισε πως πρόκειται για αποκατάσταση της δικαιοσύνης.

«Πρέπει το θέμα να απασχολήσει τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ώστε να ενταθεί η πίεση προς την γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση», είπε από την πλευρά της η Γερμανίδα ευρωβουλευτής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και μέλος του γερμανικού κόμματος Ντε Λίνκε, δηλώνοντας ανοιχτά την υποστήριξη και αλληλεγγύη της στις προσπάθειες του Μανώλη Γλέζου.