21 Μάιος 2013, 15:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:37

Βόμβα στις Πανελλαδικές 2013: Λάθος θέμα στα Μαθηματικά

  • Ξεκινά τη Δευτέρα η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού

Αναστάτωση επικρατεί μετά τη δήλωση της Μαθηματικής Εταιρείας για λάθος θέμα στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας.

Χθες, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας με ένα μυστήριο να επικρατεί γύρω από το θέμα Δ3.

Η Μαθηματική εταιρία με ανακοίνωσή της τονίζει ότι ήταν λάθος το Θέμα Δ3 του μαθήματος «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας» των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Δ΄ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄), που διεξήχθησαν τη Δευτέρα.

"Επισημαίνουμε ότι το Θέμα Δ3 του μαθήματος: “Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας” των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Δ΄ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄), που διεξήχθησαν τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 είναι λάθος.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και να δώσει οδηγίες για τον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων των άλλων μαθημάτων Γενικής Παιδείας που εξετάσθηκαν την ίδια μέρα, έχουμε να επισημάνουμε ότι υπάρχει άνιση μεταχείριση των μαθητών που επέλεξαν τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας σε σχέση με τους μαθητές που επέλεξαν τα άλλα μαθήματα Γενικής Παιδείας."

Οι εκτιμήσεις για τα θέματα των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας

Τα θέματα των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας ήταν αρκετά απαιτητικά ενώ μάλιστα χαρακτηρίστηκαν από καθηγητές τα ως τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών, καθώς απαιτούσαν συνδυασμό γνώσεων πολλών κεφαλαίων.

Πηγή: madata.gr