6 Νοέμβριος 2014, 17:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Νοέμβριος 2014, 17:56

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο εν μέσω καταλήψεων

  • Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο εν μέσω καταλήψεων
  • Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο εν μέσω καταλήψεων
  • Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο εν μέσω καταλήψεων

Περίπου 3.000 μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με αιτήματα εκπαιδευτικά και όχι μόνο.

Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ξεκίνησε από τα Προπύλαια με προορισμό τη Βουλή. Ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας χωρίς να λείπουν και μικρής έντασης επεισόδια, όπως όταν κάποιοι πέταξαν νεράντζια στους αστυνομικούς.

«Θέλουμε παιδεία και όχι εξόντωση», έγραφε ένα πανό που κρατούσαν μαθητές.

Τη δική τους πορεία πραγματοποίησαν μαθητές και φοιτητές που ανήκουν στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, το οποίο πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο λύκειο πραγματοποίησαν μαθητές και στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ στις 6 το απόγευμα συλλαλητήριο για τη δημόσια εκπαίδευση διοργανώνουν εκπαιδευτικοί-μέλη των ΕΛΜΕ.

Πορεία πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου 22 σχολεία τελούν υπό κατάληψη.

Μειώνονται οι καταλήψεις, λέει το υπουργείο Παιδείας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός των καταλήψεων μειώνεται πανελλαδικά. Σήμερα 253 σχολεία ήταν σε κατάληψη, προχθές ο αριθμός τους ήταν 364, ενώ την πρώτη ημέρα 580. 

Στο μεταξύ ανέβηκε εκ νέου σήμερα στο facebook η σελίδα μέσω της οποία γίνεται ο συντονισμός των καταλήψεων. Χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος –στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας– ανέφερε ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ενημερώθηκαν για τη συγκεκριμένη σελίδα.

«Αν αυτή τη σελίδα την διαχειρίζονται μαθητές, έχει καλώς. Αν είναι ένας άνθρωπος μεγάλης ηλικίας που θέλει να καθορίσει τη λειτουργία των σχολείων, τότε υπάρχει πρόβλημα», είπε ο υπουργός. Μιλώντας πάντως το πρωί στο Mega απέφυγε να κατονομάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή των καταλήψεων.

«Οι κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις πληθαίνουν σε όλη την Ελλάδα, φανερώνοντας ένα εντυπωσιακό αγωνιστικό δυναμικό που αποδεικνύει πως οι μαθητές δεν θέλουν κι ούτε θα γίνουν τα πειραματόζωα της κυβέρνησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.