6 Νοέμβριος 2014, 17:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Νοέμβριος 2014, 17:50

Προσκύνημα στον Πόντο με ποδήλατο μέσα από μια ξεχωριστή έκθεση

  • Προσκύνημα στον Πόντο με ποδήλατο μέσα από μια ξεχωριστή έκθεση

Ήταν 31 Ιουλίου 2014 όταν τρεις άνδρες μάζεψαν τα πράγματά τους και την πίστη τους και ανέβηκαν στα ποδήλατά τους για να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι ζωής: να συνδέσουν, ποδηλατώντας, την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο με την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα. Και τα κατάφεραν. Διανύοντας σχεδόν 2.000 χιλιόμετρα έφτασαν στον Πόντο, και ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο προσκύνησαν στην εκεί Παναγία Σουμελά, εκπληρώνοντας ένα τάμα για όλους τους Έλληνες.

Οι εμπειρίες που αποκόμισαν σε αυτό το μοναδικό «Προσκύνημα στον Πόντο», η ομορφιά της διαδρομής, οι άνθρωποι που γνώρισαν, η φιλοξενία, αλλά και τα αξιοθέατα, αποτυπώνονται στην έκθεση φωτογραφίας και βίντεο με τίτλο: «Ποδηλατώντας από το Βέρμιο... στην Τραπεζούντα».

«Κάνουμε αυτή την έκθεση για να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που ήταν κοντά μας με την προσευχή τους και τον καλό τους λόγο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παντελής Τζερτζεβέλης, που ήταν ένας από τους ποδηλάτες. Οι τρεις ποδηλάτες ολοκλήρωσαν το απαιτητικό αυτό ταξίδι αντλώντας δύναμη από την πίστη τους στον Θεό, όπως λένε οι ίδιοι. «Η Παναγία ήταν μαζί μας, μας βοήθησε να εκπληρώσουμε το στόχο μας», υπογράμμισε ο Π. Τζερτζεβέλης.

Η έκθεση, που πραγματοποιείται στην αίθουσα «ΦΙΞ in art» (26ης Οκτωβρίου 15, στην περιοχή των Σφαγείων), στη Θεσσαλονίκη, λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 18:00-21:00 και το Σαββατοκύριακο 12:00-21:00. Θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου .