6 Νοέμβριος 2014, 16:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Νοέμβριος 2014, 17:01

«Σουμέλα λέν’ την Παναγιά»… από την εκδήλωση του pontos-news.gr (βίντεο)

  • «Σουμέλα λέν’ την Παναγιά»… από την εκδήλωση του pontos-news.gr (βίντεο)

Αν και πέρασαν κιόλας μέρες, ο κόσμος συζητά ακόμα για την επιτυχία της εκδήλωσης του ανανεωμένου pontos-news.gr, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στο Παλλάς. Όχι μόνο για την προσέλευση, που ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, αλλά το κυριότερο για το ρόλο που θέλει και μπορεί να παίξει μια ενημερωτική και πολιτισμική ιστοσελίδα, με στοιχεία ιστορίας, στην ενότητα του προσφυγικού ελληνισμού.

Κατά την εκδήλωση, οι παρευρισκόμενοι σιώπησαν με ευλάβεια προκειμένου να ακούσουν τις ομιλίες και τη ροή παρουσίασης της διαδικτυακής μας πύλης, άλλαξαν όμως διάθεση όταν στη σκηνή ανέβηκαν οι καλλιτέχνες. Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης με τη λύρα του και οι Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, Πέλα Νικολαΐδου, Σοφία Παπάζογλου και Μελίνα Ασλανίδου με τις φωνές τους μάγεψαν το κοινό.

Αποχαιρέτησαν με ένα εμβληματικό παραδοσιακό τραγούδι του Πόντου, που συμπαρασύρει πάντα στο άκουσμά του όλους τους Έλληνες. Γιατί αντιπαραβάλλει μια γυναίκα με το ιερό σύμβολο του Πόντου, την Παναγία Σουμελά. «Σουμέλα λέν’ την Παναγιά | Σουμέλα λέν’ και σέναν… Εγώ Ποντιοπούλ’ είμαι | Ματώνω και ματούμαι | Ση Σουμελά την Παναγιά | Εκεί θα στεφανούμαι».