6 Νοέμβριος 2014, 14:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Νοέμβριος 2014, 15:00

Νέο πρόγραμμα επιδότησης για την πρόσληψη 6.000 ανέργων

  • Νέο πρόγραμμα επιδότησης για την πρόσληψη 6.000 ανέργων
    Φωτογραφία: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα νέο πρόγραμμα με το οποίο θα επιδοτηθούν επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για την πρόσληψη 6.000 ανέργων, ηλικίας από 25 έως 65 ετών, πρόκειται να υλοποιήσει άμεσα ο ΟΑΕΔ.

Η σχετική απόφαση φέρει ήδη την υπογραφή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Τον περασμένο μήνα οι προσφερόμενες 5.000 θέσεις του αντίστοιχου προγράμματος εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Μετά το έντονο ενδιαφέρον των ωφελουμένων, αυτή τη φορά οι θέσεις αυξάνονται κατά 1.000.

Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος είναι συνολικού προϋπολογισμού 59,4 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από πόρους του ΟΑΕΔ.

Η επιχορήγηση που θα δίνεται στις επιχειρήσεις ανέρχεται στα 18 ευρώ την ημέρα για κάθε θέση.

Για όσους άνεργους επιλεχθούν η επιδότηση θα φτάνει τα 450 ευρώ το μήνα. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι ωφελούμενοι να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει με την αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ σε ατομικό σχέδιο δράσης. Ακόμα, θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή ομογενείς με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα.