6 Νοέμβριος 2014, 14:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουάριος 2017, 13:14

Ράινς Πρίμπους: Ο μεγάλος νικητής των αμερικανικών εκλογών είναι ελληνικής καταγωγής

  • Ράινς Πρίμπους: Ο μεγάλος νικητής των αμερικανικών εκλογών είναι ελληνικής καταγωγής
Του Νίκου Σταματάκη – Ανταπόκριση από Νέα Υόρκη

Το νέο αστέρι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δεν είναι άλλος από τον Ράινς Πρίμπους, στις φλέβες του οποίου ρέει και ελληνικό αίμα.

Τον γνωρίζετε; Πιθανότατα όχι. Όμως πρόκειται για τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στον οποίο μεγάλη μερίδα του αμερικανικού Τύπου πιστώνει τη σαρωτική νίκη των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Κογκρέσου.

Ο 42χρονος ομογενής προώθησε τους κατάλληλους υποψήφιους, ξόδεψε ατέλειωτες ώρες στην ενημέρωση των μέσων επικοινωνίας και κατάφερε να αναστρέψει το κλίμα δυσαρέσκειας προς το Ρεπουμπλικανικό κόμμα και να το στρέψει στον Μπαράκ Ομπάμα.

Τη μητέρα του Πρίμπους τη λένε Δήμητρα και ο πατέρας του είναι γερμανικής καταγωγής. Ο ίδιος δηλώνει περήφανος για την καταγωγή του και την προωθεί με κάθε ευκαιρία. Πριν από περίπου ένα χρόνο, στην πρώτη εμφάνισή του στην κυριακάτικη εκπομπή του Τζορτζ Στεφανόπουλου, τον χαιρέτησε στα ελληνικά κι εκείνος απάντησε σωστά, αναδεικνύοντας την καταγωγή του.

Ο 42χρονος ομογενής γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσι και κατάγεται από την πόλη Κενεόσα του Ουινσκόνσιν. Διατηρεί στενούς δεσμούς με την ελληνορθόδοξη εκκλησία και έχει τον τίτλο του άρχοντα-λογοθέτη στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Έχει πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες και τη νομική. Το 1999 παντρεύτηκε τη Σάλι και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Τώρα, μετά από τόση δουλειά που έχει κάνει ο Ράινς Πρίμπους, είναι άξιο λόγο γιατί δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό. Αυτό οφείλεται στον μονόπλευρο προσανατολισμό της ομογένειας προς το Δημοκρατικό Κόμμα. Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει βαθιές ρίζες, όπως άλλωστε και ο ταυτόσημος προσανατολισμός της αμερικανοεβραϊκής κοινότητας προς το Δημοκρατικό Κόμμα. Αυτός όμως ο λόγος δεν είναι αρκετός για την αφάνεια του Ρινς Πρίμπους στα ομογενειακά Μέσα. Πολύ περισσότερο δεν είναι λόγος για την απουσία του από την πρώτη γραμμή της ομογένειας στον χειρισμό των Εθνικών Θεμάτων, ειδικά τώρα που η εξουσία που έχει στα χέρια του θα είναι τεράστια. Δυστυχώς και οι ασχολούμενοι ομογενείς δημοσιογράφοι έχουν την ίδια μονομέρεια και απεχθάνονται καθετί το Ρεπουμπλικανικό – δυστυχώς σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων.