6 Νοέμβριος 2014, 12:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Νοέμβριος 2014, 15:07

Σε Λευκωσία και Κάιρο για την ΑΟΖ ο Σαμαράς

  • Σε Λευκωσία και Κάιρο για την ΑΟΖ ο Σαμαράς

Την Κύπρο επισκέπτεται το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μια εποχή που η Τουρκία αναπτύσσει για μια ακόμα φορά επιθετική στάση, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η επίσκεψη Σαμαρά θεωρείται έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο.

Απόψε ο πρωθυπουργός θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Αύριο οι δύο ηγέτες θα έχουν κατ΄ ιδίαν συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία πριν δουν από κοινού τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Στις 12:30 ο Α. Σαμαράς θα προσφωνήσει την ολομέλεια της βουλής των αντιπροσώπων και στις 14:00 θα επισκεφθεί την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου όπου θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Αύριο το απόγευμα Σαμαράς και Αναστασιάδης θα αναχωρήσουν για το Κάιρο όπου το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η τριμερής Διάσκεψη Κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου. Το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου ήδη συζητείται και θα τεθεί και στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό Ιμπραχήμ Μεχλέμπ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η Ελλάδα το επιδιώκει αλλά η Αίγυπτος ακόμη δεν έχει συμφωνήσει.