6 Νοέμβριος 2014, 10:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάρτιος 2015, 19:07

Στο Πανεπιστήμιο Μονάχου το μνημειώδες έργο του Κ. Φωτιάδη για τη Γενοκτονία

  • Στο Πανεπιστήμιο Μονάχου το μνημειώδες έργο του Κ. Φωτιάδη για τη Γενοκτονία

Στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μονάχου και την έδρα της Θεολογικής Σχολής βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες οι 14 τόμοι του έργου Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, του κορυφαίου ιστορικού Κωνσταντίνου Φωτιάδη.

Την πρωτοβουλία για τη διάθεση του έργου είχε αναλάβει η συντονίστρια της Επιτροπής για τη Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης (ΟΣΕΠΕ), Αναστασία Κασαπίδου-Ντικ. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας στήριξε ασφαλώς την πρωτοβουλία και παρευρέθηκε στην τελετή παράδοσης των βιβλίων, όπως επίσης και η Γενική Πρόξενος στο Μόναχο Σοφία Γραμματά και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου Χρίστος Χαζαρίδης.

Την αποστολή, με επικεφαλής τον γ.γ. της Ομοσπονδίας Αναστάσιο Σιδηρόπουλο, υποδέχθηκαν οι καθηγητές της Θεολογικής Σχολής Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος και Αθανάσιος Βλέτσης, οι οποίοι αφού παρέλαβαν με πρωτόκολλο τους τόμους, ξενάγησαν τους επισκέπτες στους χώρους της Βιβλιοθήκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΣΕΠΕ, οι καθηγητές δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν και έθεσαν εαυτούς στη διάθεση της Ομοσπονδίας ούτως ώστε το έργο να παραδοθεί και στην Κρατική Βιβλιοθήκη του Μονάχου, τη μεγαλύτερη της Ευρώπης.