6 Νοεμβρίου 2014, 10:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Νοεμβρίου 2014, 10:38

Περίθαλψη έως το Φεβρουάριο θα έχει η οικογένεια ανασφάλιστου αποβιώσαντος

  • Μελέτη σοκ για νέες περικοπές συντάξεων!

Υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη ανάλογη με εκείνη που παρέχεται στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, θα έχουν έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2015 τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας ανασφάλιστου υπερήλικα ο οποίος έχει αποβιώσει.

Η πρόβλεψη αυτή περιέχεται σε πρόσφατη εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Ασφάλισης του υπουργείου Εργασίας, βάσει της οποίας ορίζεται ότι σύζυγος και τέκνα διατηρούν το δικαίωμα παροχών ασθένειας σε είδος.

«Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, καλύπτεται το ερμηνευτικό κενό που υπήρχε και εξυπηρετούνται προστατευόμενα μέλη οικογενειών που έχουν ανάγκη», δήλωσε ο υφυπουργός εργασίας Αντώνης Μπέζας κατά την πρόσφατη συνάντησή του με εκπροσώπους της Επιτροπής Διεκδίκησης Σύνταξης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων Βορειοηπειρωτών, «Ομόνοια» στην Ελλάδα και του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε και για τη πιλοτική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, πρόγραμμα στο οποίο μπορούν να ενταχθούν και ανασφάλιστοι υπερήλικες άνω των 67 ετών, εφόσον πληρούν τα σχετικά κριτήρια.