6 Νοέμβριος 2014, 10:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Νοέμβριος 2014, 10:35

Δείτε βίντεο της ΕΛΑΣ από τα 233 κιλά κοκαΐνης που κατασχέθηκαν στη Βούλα

  • Δείτε βίντεο της ΕΛΑΣ από τα 233 κιλά κοκαΐνης που κατασχέθηκαν στη Βούλα

Ένα εντυπωσιακό -αν και χωρίς ήχο- βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία. Σε αυτό εμφανίζεται… απλωμένη η ποσότητα των 233 κιλά κοκαΐνης που εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στη Βούλα και κατασχέθηκαν από τις αρχές μετά από συντονισμένη επιχείρηση. Η αξία της ποσότητας εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρία μέλη του διεθνούς κυκλώματος που θα διακινούσε την κοκαΐνη. Πρόκειται για έναν Έλληνα 62 ετών, ένα Μεξικάνο 35 ετών που είχε και αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα, κι έναν Καναδό 69 ετών. Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα δύο άτομα, μεταξύ των οποίων ο εγκέφαλος του κυκλώματος και ένας Αμερικανός 36 ετών. 

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν συστήσει εταιρεία με στόχο την νομιμοφανή μεταφορά και εισαγωγή των εμπορευμάτων και χρήση ειδικών χώρων αποθήκευσης. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ζήτησαν και πήραν προθεσμία και αύριο αναμένεται να απολογηθούν. Οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης του κυκλώματος, με τη συνδρομή της Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA).