6 Νοέμβριος 2014, 09:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Νοέμβριος 2014, 09:25

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 στα Προπύλαια

  • Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 στα Προπύλαια

Στο συλλαλητήριο, εκτός από τους μαθητές που διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο «Νέο Λύκειο» και την Τράπεζα Θεμάτων, συμμετέχουν φοιτητές, η ΟΛΜΕ, αλλά και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ.

«Αντιστεκόμαστε στην πολιτική της διαθεσιμότητας-απολύσεων, υπερασπίζουμε τη δουλειά μας και τις ζωές μας και διεκδικούμε να καταργηθεί η διαθεσιμότητα, να επανασυσταθούν οι καταργημένες οργανικές θέσεις και να επανέλθουν οι εργαζόμενοι διοικητικοί διαθέσιμοι στις θέσεις τους» τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. «Διεκδικούμε άμεσα λύσεις στα επείγοντα εκρηκτικά προβλήματα του Πανεπιστημίου, των εργαζομένων και των φοιτητών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα κινητοποιήσεις με καταλήψεις στα σχολεία, ενώ χθες «κατέβηκε» η σελίδα στο facebook που ενημέρωνε για τις καταλήψεις των σχολείων ανά την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος είχε ζητήσει από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την διερεύνηση της ταυτότητας του διαχειριστή της σελίδας.