21 Μάιος 2013, 09:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:37

Αθάνατο ελληνικό Δημόσιο!

  • Συμβολαιογράφοι και ΚΕΠ θα εκδίδουν φορολογική ενημερότητα

Nέες ιστορίες καθημερινής τρέλας στο ελληνικό δημόσιο έρχονται στο φως και προκαλούν για την ασυδοσία που επικρατούσε...

Οπως αναφέρει ο ιστότοπος Imerisia το ΣτΕ με πρόσφατη απόφασή του επικύρωσε την απόλυση υπαλλήλου που είχε προσληφθεί ως ανθοκηπουρός και είχε διατεθεί στη διεύθυνση οικονομικού υπουργείου ως θυρωρός.

Οπως προκύπτει από την απόφαση του ΣτΕ ο συγκεκριμένος θυρωρός, ο οποίος δούλευε κυρίως Σαββατοκύριακα, απουσίαζε αδικαιολόγητα από την εργασία του σχεδόν επί ενάμιση χρόνο με τη δικαιολογία ότι  έπρεπε να βοηθάει τη γυναίκα του στο καθαριστήριο που εκείνη διατηρούσε.

Το ΣτΕ έκρινε ότι η υπηρεσία δεν ήταν υποχρεωμένη να τον απασχολεί Σαββατοκύριακα και νόμιμα απέρριψε σχετικό αίτημά του.

Αίσθηση προκαλεί και μια άλλη περίπτωση δημοσίου υπαλλήλου η οποία έλειπε αδικαιολόγητα από την υπηρεσία της για ένα χρόνο, περίπου, ενώ, ταυτόχρονα, αρνούνταν να εμφανιστεί στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή, που της είχε δώσει αναρρωτικές άδειες νωρίτερα για σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το πειθαρχικό συμβούλιο που είχε εξετάσει την περίπτωσή της είχε προτείνει την οριστική της παύση από την υπηρεσία, ωστόσο, το ΣτΕ, λαμβάνοντας υπόψη την επιδείνωση της κατάστασής της και την οικογενειακή κατάσταση την κρίσιμη περίοδο (μητέρα δύο μικρών παιδιών), έκρινε ότι δεν πρέπει να απολυθεί.και της επέβαλε την ποινή της εξάμηνης παύσης με στέρηση αποδοχών.

Πηγή: ourlife.gr