21 Μάιος 2013, 09:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:37

Μηνύματα αισιοδοξίας από τον Ελληνισμό των ΗΠΑ!

  • Ιερώνυμος: Δώστε τέλος στην ωμή βία στη Γάζα

«Επιστρέφω στην Ελλάδα πιο Έλληνας και πιο Ορθόδοξος Χριστιανός, με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερη ελπίδα και με τη βεβαιότητα ότι όλες οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τις μέχρι τώρα συναντήσεις και επαφές του στην Ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αναφερόμενος γενικότερα στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ (σε Βοστώνη και Νέα Υόρκη), ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε: «Οι εντυπώσεις είναι πάρα πολλές, αλλά θα ήθελα να τις συνοψίσω στα τραγούδια και στους χορούς. Ακούγοντας τα τραγούδια και βλέποντας τους χορούς και τα πρόσωπα των παιδιών, είπα ότι αυτό είναι που θα ζει πάντοτε κι αυτό είναι η ψυχή της Ελλάδας».

Καταλήγοντας, επεσήμανε: «Όσο υπάρχει Εκκλησία και γύρω από την Εκκλησία είναι συσπειρωμένοι οι ομογενείς, δεν πρέπει να φοβόμαστε για το μέλλον. Αν αφήσουμε όμως αυτό τον χώρο μόνο του, τα προβλήματα θα παρουσιαστούν. Όσον λοιπόν είμαστε ενωμένοι και παλεύουμε και είμαστε μέσα στον χώρο της Εκκλησίας, το μέλλον θα είναι καλύτερο».

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανέφερε ότι «είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για την παρουσία του Μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου», υπογραμμίζοντας ότι «η επίσκεψή του είναι ένας συνεχής ανανεούμενος σταθμός αισιοδοξίας, ελπίδας και ποιότητας»