21 Μάιος 2013, 08:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:37

Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λύρας, Στίχου, Τραγουδιού είναι γεγονός!

  • Η λύρα και η πορεία της από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα | 5 Απρ 2014

Ο Δήμος Νέστου και η Αναπτυξιακή Νέστου, υπό την αιγίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λύρας, Στίχου, Τραγουδιού το τριήμερο 5,6,7 Ιουλίου 2013 στον χώρο της Πλατείας Ποντιακού Ελληνισμού στην Χρυσούπολη Καβάλας. Ακολουθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Χρυσούπολη, 10/05/2013
Α.Π.: 92
 
Προκήρυξη

1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Λύρας, Στίχου, Τραγουδιού

Ο Δήμος Νέστου και η Αναπτυξιακή Νέστου, υπό την αιγίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λύρας, Στίχου, Τραγουδιού το τριήμερο 5,6,7 Ιουλίου 2013 στον χώρο της Πλατείας Ποντιακού Ελληνισμού στην Χρυσούπολη Καβάλας.

Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο την ανάδειξη νέων ταλέντων στην Παραδοσιακή Μουσική των Ελλήνων του Πόντου από όλη την Ελλάδα. Θεσπίζονται χρηματικά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις ανά κατηγορίες που θα κριθούν από 5μελή Επιτροπή αποτελούμενη από τους:
 
1. Μιχάλη Καλλιοντζίδη-Καθηγητή Μουσική
2. Αλέξη Παρχαρίδη- Τραγουδιστή
3. Χρήστο Ακριτίδη-  Τραγουδιστή
4. Ευστάθιο Παπαδόπουλο- Πρόεδρο Ποντίων  Νέστου
5. Ευστάθιο Παπαδόπουλο-Συντονιστή Επιτροπής Μουσικής της Π.Ο.Ε.

Κατηγορία Τραγουδιού

Ανεξαρτήτου Ηλικίας

Κατηγορία Λύρας

Παιδική ηλικία: 6-12 ετών

Εφηβική ηλικία: 12-18 ετών

Ενήλικες: 18 και άνω

Διαγωνισμός στίχου

Ανεξαρτήτου Ηλικίας

Βραβεία

1) Βραβεία 1,2,3 σε κάθε κατηγόρια με χρηματικά ποσά (τα χρηματικά βραβεία: 1ος € 500, 2ος € 300, 3ος €200)

2)Τιμητικές διακρίσεις

Όροι

Κάθε διαγωνιζόμενος δεν πρέπει να έχει 1ή 2ου βαθμού συγγένεια με μέλος της Επιτροπής. Κάθε διαγωνιζόμενος οφείλει να αποδείξει ότι δεν έχει πράξει ή συμμετάσχει σε επίσημη δισκογράφηση επαγγελματική μέχρι τις μέρες του διαγωνισμού. Αριθμός συμμετοχής 10 άτομα ανά κατηγορία, σε περίπτωση αυξημένης συμμετοχής η επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε προελέγχους(Audition). Όλα τα τραγούδια και οι σκοποί που θα κριθούν είναι αυστηρά παραδοσιακά. Κάθε διαγωνιζόμενος δεν δύναται να διαγωνισθεί σε λύρα και τραγούδι ταυτόχρονα, μπορεί και στα δύο ξεχωριστά. Σε κάθε κατηγορία η Επιτροπή δύναται να κρίνει τον διαγωνιζόμενο με ερωτήσεις και επιτόπιες παρουσιάσεις εφ όσον αυτό απαιτηθεί.

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων συμμετοχής ορίζεται η 30η Μαΐου, κάθε ενδιαφερόμενος οφείλει να καταθέσει την αίτηση συμμετοχής του στην διεύθυνση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με το βιογραφικό του και ένα cd με το έργο που θα παρουσιάσει την μέρα του διαγωνισμού είτε ταχυδρομικά είτε ηλεκτρονικά στο info@poe.org.gr

Με  εκτίμηση,
Για την Αναπτυξιακή Νέστου,
 
Μιχαηλίδης Σάββας
Πρόεδρος Δ.Σ.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr