5 Νοέμβριος 2014, 19:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Νοέμβριος 2014, 20:03

12χρονη ομογενής από την Αυστραλία παίζει ποδόσφαιρο και ξεσηκώνει

  • 12χρονη ομογενής από την Αυστραλία παίζει ποδόσφαιρο και ξεσηκώνει

Μόλις 12 ετών, αλλά η Σοφία Σακαλή έχει τρέλα με το ποδόσφαιρο και κάτι παραπάνω από τρέλα με τον ΠΑΟΚ. Κι είναι τόσο παθιασμένη με την μπάλα που έχει κάνει όλη την Αυστραλία να μιλάει για εκείνη!

Η ομάδα της Box Hill United κέρδισε πριν από λίγες μέρες το χρυσό στο σχολικό Εθνικό Αθλητικό Πρωτάθλημα Αυστραλίας και όπως λένε όσοι παρακολούθησαν τους αγώνες ποδοσφαίρου στο Μπέντιγκο, η συμμετοχή της Σοφίας ήταν καίρια.

Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που αναδείχθηκε και πρώτη σκόρερ της διοργάνωσης!

Η μικρή παίκτρια ποδοσφαίρου έχει τέτοια εξέλιξη που οι συναθλήτριες της ίδιας ηλικίας στις υπόλοιπες ομάδες της Βικτώριας στην Αυστραλία, δεν μπορούν να την ακολουθήσουν. Έτσι εδώ και χρόνια παίζει και με ομάδες ποδοσφαίρου αγοριών που είναι πιο πολύ στα... μέτρα της.

Στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος, η Σοφία ήταν ένα από 10 κορίτσια στην Αυστραλία που επιλέχθηκαν για να παίξουν στο Διεθνές Κύπελλο Ντίσνεϊ στις ΗΠΑ. Η ομάδα της Αυστραλίας κέρδισε το χρυσό, κάτι που κανείς δεν περίμενε. Η παρουσία της Σοφίας ήταν καταλυτική: αν και η νεότερη στην ομάδα των γυναικών, έβαλε οκτώ γκολ σε πέντε παιχνίδια και βοήθησε ακόμα περισσότερο.

Οι κυνηγοί ταλέντων που την είδαν στην Αμερική, είπαν στον πατέρα της ότι εάν συνεχίσει έτσι, είναι ζήτημα χρόνου πότε θα κερδίσει υποτροφία σε κάποιο αμερικανικό κολέγιο.

Εμψυχωτής και προπονητής της είναι ο πατέρας της Στέφανο Σακαλής, ο οποίος λέει ότι η Σοφία αγάπησε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. «Πήγαμε στην Ελλάδα όταν ήταν τριών και έξι ετών. Είδαμε παιχνίδια του Ηρακλή και την πήραμε στην Τούμπα να παρακολουθήσει τον ΠΑΟΚ» δήλωσε ο πατέρας της στην ομογενειακή εφημερίδα, προσθέτοντας πως «νομίζω ότι από εκεί κόλλησε».

Ο μπαμπάς προπονεί την κόρη με τη βοήθεια του γιου και η μαμά καμαρώνει όσο τίποτα άλλο.