6 Νοέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Νοέμβριος 2014, 19:24

Ζεσταίνει ο καιρός και επιστρέφει η αφρικανική σκόνη - Αναλυτικά η πρόγνωση

  • Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Ζεστός και υγρός θα είναι ο καιρός με νοτίους ανέμους στο Ιόνιο 6 με 8 μποφόρ και μεταφορά σκόνης από την Αφρική, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Στην Αττική θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 22°C.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς βροχές και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 19 °C.

Στη Μακεδονία και την Θράκη αναμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, με ομίχλες κατά τόπους κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 °C.

Στα νησιά Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές, ενώ ομίχλες θα εκδηλωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές και τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 23°C.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένουμε αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 23°C. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 °C, ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.