5 Νοέμβριος 2014, 17:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Νοέμβριος 2014, 15:08

Άρση ασυλίας του Μιχάλη Ταμήλου αποφάσισε η Βουλή

  • Άρση ασυλίας του Μιχάλη Ταμήλου αποφάσισε η Βουλή
    Συνολικά πέντε ήταν οι δικογραφίες που αφορούσαν στον βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Με συντριπτική πλειοψηφία ψήφων που κυμαινόταν από 153 έως 150 σε σύνολο 165 παρόντων βουλευτών, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε να άρει την ασυλία του Μιχάλη Ταμήλου.

Συνολικά πέντε ήταν οι δικογραφίες που έφτασαν στο κοινοβούλιο και αφορούν στον βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ ωστόσο οι συνάδελφοι του ψήφισαν να παραπεμφθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για τις τέσσερις υποθέσεις, κάτι που ήταν και επιθυμία του ίδιου του Μ. Ταμήλου.

Οι δύο υποθέσεις συνδέονται με τη θητεία του στον δήμο Τρικκαίων και οι άλλες δύο με την εταιρεία στην οποία ήταν ετερόρρυθμος μέτοχος. Η πέμπτη υπόθεση που απορρίφθηκε με 151 ψήφους κατά, τέσσερις υπέρ, τρία «παρών» και τρία λευκά, αφορούσε μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση. Την είχε καταθέσει ο πρώην βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Οικονόμου.

«Όχι» στην άρση ασυλίας του Σταύρου Κοντονή

Αντίθετα με τον Μιχάλη Ταμήλο, η Βουλή αποφάσισε να μην άρει την ασυλία του Σταύρου Κοντονή.

Ο βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ είχε μηνυθεί από τον πρώην δήμαρχο Αρκαδίων Ζακύνθου Στέλιο Μποζίκη έπειτα από καταγγελία του για σκάνδαλο στο τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου σχετιζόμενο με κλοπή δημοσίου χρήματος.

«Είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης προκειμένου να δώσω εξηγήσεις για το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε. Κλέβανε τα παράβολα του Δημοσίου και του Δήμου και εξαφάνιζαν φακέλους αλλοδαπών έναντι 7.000 ευρώ», είπε ο Στ. Κοντονής.