5 Νοέμβριος 2014, 14:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Νοέμβριος 2014, 14:47

Συγκινητικό μουσικό σεργιάνι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Μικράς Ασίας

  • Συγκινητικό μουσικό σεργιάνι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Μικράς Ασίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014, χορωδιακή συνάντηση με τραγούδια της Μικράς Ασίας στο «Μουσικό αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες», στο κατάμεστο θέατρο του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος.

Την αυλαία της εκδήλωσης άνοιξαν δύο μαθητές από το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης, απόγονοι 4ης γενιάς Μικρασιατών προσφύγων, οι οποίοι με τις ερμηνείες τους συγκίνησαν το κοινό της εκδήλωσης. Ακολούθησε ένα μουσικό σεργιάνι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Μικράς Ασίας (από τον Πόντο στην Ιωνία, από την Τραπεζούντα στη Σμύρνη, και από την Καππαδοκία στην Κωνσταντινούπολη) από τις χορωδίες: Μουσικού Ομίλου Νίκαιας, Βυζαντινής & Παραδοσιακής μουσικής «Γ. Κακουλίδης», του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φιλύρα», Μελισσίων (Δήμου Πεντέλης) και της Εστίας Νέας Σμύρνης.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής, Παρασκευή Σαριντζιώτου-Παπαγεωργίου, ενώ την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος είχε ο καθηγητής μουσικής και μαέστρος Βασίλης Πετρόχειλος.

Με το πέρας του προγράμματος δόθηκαν αναμνηστικά δώρα στις χορωδίες που συμμετείχαν στην εκδήλωση και προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους.