5 Νοέμβριος 2014, 13:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Νοέμβριος 2014, 13:59

Σάββας Αναστασιάδης: Προσπάθεια να ενωθούν δύο Ελλάδες

  • ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
    (φωτο: papadakispress.gr)

Αιφνιδίασε αλλά άρεσε στον κόσμο η ομολογία που έκανε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης στην ομιλία του κατά την επίσημη παρουσίαση του ανανεωμένου pontos-news.gr.

«Ίσως έπρεπε να φτάσω να γίνω βουλευτής για να καταλάβω ότι και τα πιο απλά και τα πιο αυτονόητα πράγματα για να γίνουν στη χώρα μας θέλουν μεγάλο αγώνα», είπε ο Σ. Αναστασιάδης. «Και έπρεπε να φτάσω να γίνω πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Απόδημου Ελληνισμού για να κατανοήσω ότι υπάρχουν δύο Ελλάδες. Η μία, η Ελλάδα που ζούμε όλοι εμείς καθημερινά, που είναι η Ελλάδα που είναι κλεισμένη στα στενά και μίζερα γεωγραφικά της όρια, και η άλλη η Ελλάδα της διασποράς, η οικουμενική Ελλάδα που δεν έχει όρια. Η Ελλάδα με απέραντους ορίζοντες. Η ελληνική πολιτεία, χρόνια τώρα, θεωρητικά τουλάχιστον προσπαθεί να ενώσει αυτές τις δύο Ελλάδες, χωρίς επιτυχία όμως μέχρι σήμερα.»

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού εξήρε τη «δημιουργική, ιδιωτική πρωτοβουλία» ανανέωσης του pontos-news και δήλωσε όχι μόνο τη στήριξή του αλλά και την ενεργό συμμετοχή του στο νέο εγχείρημα.