19 Μάιος 2013, 18:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:38

Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων

  • Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων

Ποδηλατοπορεία για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων στην Θεσσαλονίκη.

Με μαζική συμμετοχή και κεφάτη διάθεση πραγματοποιήθηκε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ταυτόχρονα με 44 ακόμη ελληνικές πόλεις, η 6η πανελλαδική ποδηλατοπορεία, με αιτήματα τις βιώσιμες μετακινήσεις, την προώθηση των δημόσιων συγκοινωνιών, την προτεραιότητα στον πεζό και τον ποδηλάτη και την οδική ασφάλεια για τους ποδηλάτες.

Πολίτες όλων των ηλικιών, χτυπώντας τα κουδούνια και τις κόρνες των ποδηλάτων τους, διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με σύνθημα "Ανοίγουμε δρόμο στη ζωή", έχοντας ξεκινήσει από το άγαλμα του Βενιζέλου στις 12 το μεσημέρι.

Στο μεταξύ, αρκετές ώρες νωρίτερα από το αρχικά προγραμματισμένο ραντεβού για τις 6 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε τελικά, με τη συμμετοχή δεκάδων ποδηλατών, η ποδηλατοπορεία μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με σύνθημα "Τρέχω για τη ζωή και τη μνήμη". Κατά τη διαδρομή τους, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει στις 6, αλλά άρχισε λίγο μετά το μεσημέρι, οι ποδηλάτες πραγματοποίησαν στάση στο μνημείο της γενοκτονίας των Αρμενίων, όπου άφησαν λουλούδια.

Με μαύρα μπαλόνια στα χέρια και με συνθήματα όπως «δεν ξεχνώ» γραμμένα σε αυτά, η ποδηλατοπορεία κατευθύνθηκε στο μνημείο της γενοκτονίας των Ποντίων. Εκεί άφησαν τα μπαλόνια να «ταξιδέψουν» στον ουρανό, στην μνήμη όσων χάθηκαν τότε, και κατέθεσαν στεφάνια.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου.

Πηγή: agelioforos.gr