5 Νοέμβριος 2014, 10:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Νοέμβριος 2014, 10:44

Στη Λευκωσία σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ

  • Στη Λευκωσία σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ

Θέματα ενέργειας, το Κυπριακό, οι σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ και η κατάσταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, υπό το φως και των τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ, θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκτορ Λίμπερμαν, ο οποίος θα έχει σήμερα στη Λευκωσία συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Το απόγευμα ο Ισραηλινός υπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Η επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού πραγματοποιείται τρεις ημέρες πριν από τη συνάντηση κορυφής Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου στο Κάϊρο, στην οποία θα συζητηθούν ενεργειακά θέματα και τρόποι διεύρυνσης της συνεργασίας με άλλες χώρες της περιοχής

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ θα μεταφέρει στην κυπριακή κυβέρνηση τη θέση ότι η χώρα του θεωρεί ως αναγκαίο στοιχείο για την περιφερειακή σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο τη συνεργασία της με την Αίγυπτο, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Επίσης, ο Άβιγκτορ Λίμπερμαν θα προετοιμάσει την επικείμενη επίσκεψη του Κύπριου προέδρου στο Ισραήλ για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.