5 Νοέμβριος 2014, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Νοέμβριος 2014, 10:06

Επίσκεψη του πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη στην Ημαθία

  • Επίσκεψη του πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη στην Ημαθία

Το μοναστήρι της Αγίας Κυριακής στην κοινότητα Λουτρού Αλεξάνδρειας Ημαθίας, όπου ζουν και σύριες μοναχές από το Χαλέπι, επισκέφθηκε χθες ο πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης.

Η γυναικεία αδελφότητα από το Χαλέπι ήρθε στην Ημαθία, με την έναρξη των συγκρούσεων στη Συρία. Ο πατριάρχης Αντιοχείας ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμωνα για τη στοργή και το ενδιαφέρον με το οποίο περιβάλλει τη μοναστική αδελφότητα. Απευθυνόμενος προς τις μοναχές συνέστησε να κάνουν υπομονή και να έχουν δύναμη και να προσεύχονται για να βρεθεί και να γυρίσει κοντά τους ο πνευματικός τους, κατά σάρκα αδελφός του πατριάρχη, απαχθείς και αγνοούμενος μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος.

Ο πατριάρχης Αντιοχείας νωρίτερα είχε γίνει δεκτός στη μητρόπολη Βεροίας από τον τοπικό μητροπολίτη, άλλους μητροπολίτες της ευρύτερης περιοχής, τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και τον δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη.

Ο πατριάρχης Αντιοχείας ολοκλήρωσε χθες την περιοδεία του στο Άγιο Όρος, όπου με την ευκαιρία της παραμονής του στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου επισκέφθηκε πολλά μοναστήρια, και κατέλυσε στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, στη Βέροια.