4 Νοέμβριος 2014, 21:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Νοέμβριος 2014, 21:28

Γάμοι «μαϊμού» και εικονικές αναγνωρίσεις παιδιών στην Αμαλιάδα

  • Γάμοι «μαϊμού» και εικονικές αναγνωρίσεις παιδιών στην Αμαλιάδα

Εικονικούς γάμους και αναγνωρίσεις παιδιών εκτός γάμου πραγματοποιούσε πολυμελής σπείρα που εξαρθρώθηκε στην Αμαλιάδα.

Αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας συνέλαβαν οκτώ άτομα, έναν Έλληνα 32 ετών, τέσσερις Ελληνίδες ηλικίας 20-31 ετών, δύο υπήκοους Νιγηρίας 28 και 32 ετών. Αρχηγός της σπείρας φέρεται να είναι 45χρονη Νιγηριανή. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ακόμα ένας 34χρονος Έλληνας και τρεις ακόμα υπήκοοι Νιγηρίας, Σενεγάλης και Αφγανιστάν.

Όπως αναφέρει το τμήμα Ασφάλειας Αμαλιάδας, από τις έρευνες που έχουν γίνει προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας, μόνο το τελευταίο 6μηνο είχαν τελέσει πέντε εικονικές αναγνωρίσεις παιδιών και δυο εικονομικούς γάμους.

Το κύκλωμα ερχόταν σε επαφή με αλλοδαπούς που επιθυμούσαν να αποκτήσουν τίτλους νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα. Εντόπισαν μονογονεϊκές οικογένειες ή άγαμες γυναίκες και με οικονομικά κίνητρα που έφθαναν τα 500 ευρώ, τις έπειθαν να τελούν εικονικούς γάμους ή να αναγνωρίζουν ως πατέρα του παιδιού τους μη νόμιμο αλλοδαπό. Οι τρεις Ελληνίδες από την πλευρά τους, τελούσαν εικονικούς γάμους και εικονικές αναγνωρίσεις παιδιών εκτός γάμου με αλλοδαπούς υπηκόους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση, κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών, απάτης και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.