5 Νοέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Νοέμβριος 2014, 20:32

Έρχεται σκόνη από την Αφρική - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

  • Έρχεται σκόνη από την Αφρική - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Στην Αττική θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 21°C.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 18 °C.

Στη Μακεδονία και την Θράκη αναμένουμε τοπικού χαρακτήρα νεφώσεις, με ομίχλες κατά τόπους κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 18 °C.

Στα νησιά Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές μικρής διαρκείας, ενώ ομίχλες θα εκδηλωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 23°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα νοτιά πυκνότερες και ασθενείς βροχές μικρής διαρκείας στην Πελοπόννησο. Τοπικές ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νοτιά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 22 °C, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένουμε αραιές νεφώσεις κατά περιόδους με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 21°C. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα και από τα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός γενικά θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 °C, ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.