Κλείνουν τρία προγράμματα του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη

  • Κλείνουν τρία προγράμματα του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη
    Ο ΟΚΑΝΑ μέσω προγραμμάτων Streetwork προσπαθεί να βοηθήσει τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Νίκος Αρβανιτίδης)

Μέσα σε δύο χρόνια λειτουργίας οι εργαζόμενοι του προγράμματος Streetwork στη Θεσσαλονίκη προσέγγισαν στο δρόμο 1.200 χρήστες ουσιών ενώ περίπου 300 δέχτηκαν τις υπηρεσίες του κέντρου που λειτουργεί στην οδό Δαναΐδων.

Και όμως, αυτό το πρόγραμμα από αύριο θα σταματήσει να υπάρχει αφού ο ΟΚΑΝΑ δεν μπόρεσε να ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων μετά τη λήξη του ΕΣΠΑ από το οποίο χρηματοδοτούνταν. Τον Ιανουάριο άλλα δύο προγράμματα θα κατεβάσουν επίσης ρολά.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Άγγελος Αγγελίδης από το Σύλλογο Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ, εξήγησε ότι ο Οργανισμός έχει τη συμβατική υποχρέωση να συνεχίσει όλα τα προγράμματα που χρηματοδότησε το ΕΣΠΑ για ακόμα τρία χρόνια. «Αλλιώς πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που πήρε», σημείωσε.

Συνολικά 25 άτομα εργάζονταν και στα τρία προγράμματα. «Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας η διοίκηση κωφεύει», σημειώνουν χαρακτηριστικά, και δηλώνουν αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις σε πανελλαδική κλίμακα.