19 Μάιος 2013, 08:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:38

Μέλη της Χρυσής Αυγής στο Κορδελιό σήμερα για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας

  • Κασιδιάρης σε αστυνομικό: Θα έχεις εδώ πέρα νεκρούς

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Κορδελιού θα πραγματοποιήσουν μέλη της Χρυσής Αυγής, σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή Θεσσαλονίκης καταφέρεται εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και αναφέρει ότι θα δώσει το "παρών" στην εκδήλωση στο Κορδελιό.

"Η διασπαστική κίνηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, να διοργανώσει ξεχωριστή εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων, που ως μοναδικό σκοπό έχει τη προσωπική του προβολή, αποδεικνύει περίτρανα ότι μια εθνική επέτειος τέτοιας σπουδαιότητας έχει εκφυλιστεί από τις μικροκομματικές σκοπιμότητες. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται, δυστυχώς, και αρκετοί πρόεδροι ποντιακών σωματείων, οι οποίοι, πιστοί στα κομματικά αφεντικά, έχουν μετατρέψει τις επετειακές εκδηλώσεις σε χαλαρές, άνευ ουσίας φιέστες, όπου η ιστορική αποκατάσταση επιτυγχάνεται με ομιλίες που καλούν σε συμφιλίωση με αυτούς που ξερίζωσαν τον ποντιακό ελληνισμό από τις πατρογονικές του εστίες".

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη: "Η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης του κόμματος, θέλοντας να εκφράσει την αντίθεση της σε αυτές τις πρακτικές διχόνοιας, αλλά και την άρνηση της να παραστεί δίπλα σε εκπροσώπους που τιμούν επισήμως τον Κεμάλ Ατατούρκ, προσβάλλοντας έτσι τους νεκρούς προγόνους μας, διοργανώνει για πρώτη φορά εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων, ώστε να αποδοθούν οι τιμές στον ποντιακό ελληνισμό με τον δέοντα τρόπο. Καλούμε κάθε υπερήφανο πατριώτη και κάθε εθνικά σκεπτόμενο Έλληνα να δώσει το δυναμικό παρόν στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην πλ. Ελευθερίου Βενιζέλου Ελευθέριου-Κορδελιού, μπροστά στο μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού".

Πηγή: thestival.gr

Τμήμα Σύνταξης
Pontos-News.Gr