Η Κατερίνα Περιστέρη ξεσπαθώνει εναντίον των επικριτών της

  • Η Κατερίνα Περιστέρη ξεσπαθώνει εναντίον των επικριτών της
    Η Κατερίνα Περιστέρη στην τελετή βράβευσής της με το «Μακεδονικό Βραβείο 2014» (φωτ.: εφημερίδα Χρονόμετρο)

Με επίσημο δελτίο Τύπου προερχόμενο από το υπουργείο Πολιτισμού επέλεξε η Κατερίνα Περιστέρη να απαντήσει στους επικριτές καθώς και στα δημοσιεύματα σχετικά με την πορεία του ανασκαφικού έργου στον τύμβο Καστά. «Εκφράζοντας το σύνολο της ανασκαφικής ομάδας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Είναι, τουλάχιστον, αντιεπιστημονικό, μέσα από ένα γραφείο να εκφέρει κάποιος  άποψη, τόσο για ένα αντικείμενο έρευνας με το οποίο δεν έχει ποτέ ασχοληθεί, όσο και για έναν αρχαιολογικό χώρο τον οποίο ποτέ δεν έχει επισκεφθεί», λέει η Κατερίνα Περιστέρη.

Δηλώσεις «κόκκινο πανί»

Μία από τις τελευταίες δηλώσεις που θεωρήθηκαν «κόκκινο πανί» από την επικεφαλής της ανασκαφής στην Αμφίπολη ανήκει στον επίτιμο πρόεδρο της Διεύθυνσης Αναστηλώσεων Αρχαίων Μνημείων. Ο Αθανάσιος Νακάσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι δεν έγινε με σωστό τρόπο η ανασκαφή. «Μόνο ανίδεοι θα την χειρίζονταν έτσι», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας και στον Αθ. Νακάση η Κατερίνα Περιστέρη αναφέρει ότι η ανασκαφή εκτελείται με τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο και στον απαραίτητο χρόνο, υπακούοντας απολύτως στις ανάγκες του έργου και των ευρημάτων. «Οτιδήποτε λέγεται  για άσκηση οποιουδήποτε είδους πίεσης, είναι εκ του πονηρού», λέει.

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Επισημαίνουμε ότι είναι λυπηρό, για μια τόσο σημαντική ανασκαφική έρευνα, οι πολυεμφανιζόμενοι μη αρχαιολόγοι στα ΜΜΕ, και ειδικά στα ηλεκτρονικά, να περιορίζονται μόνον σε πικρόχολα σχόλια για τον τρόπο που δουλεύουμε, χωρίς να μπορούν να αρθρώσουν έναν καλό λόγο για όλη την προσπάθεια και τον αγώνα των ανθρώπων, όλων των ειδικοτήτων, που εργάζονται καθημερινά, κάτω από δύσκολες συνθήκες,  στο ταφικό μνημείο». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ