4 Νοέμβριος 2014, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Νοέμβριος 2014, 09:10

Προειδοποίηση Λοβέρδου για τις καταλήψεις στα σχολεία

  • Προειδοποίηση Λοβέρδου για τις καταλήψεις στα σχολεία

Αναβρασμός επικρατεί σε πολλά σχολεία καθώς οι μαθητές προέβησαν χθες σε συγκεντρώσεις σε αρκετές πόλεις, ενώ και σήμερα προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις προγραμματίζοντας συγκεντρώσεις και πορείες σε πολλούς δήμους ανά την Ελλάδα. Οι μαθητές φέρονται να αντιδρούν στις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση με αιχμή το «νέο Λύκειο», την Τράπεζα Θεμάτων, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τα κενά σε εκπαιδευτικούς που ξεπερνούν εφέτος τις 3.000.

Με ενεργοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει μέτρα στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι καταλήψεις στα σχολεία ξεπερνούν τις τρεις ημέρες, προειδοποίησε τους μαθητές ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο υπουργός παιδείας αναφερόμενος στο θέμα των καταλήψεων που ξεκίνησαν χθες στα σχολεία όλης της χώρας, ενημέρωσε τη Βουλή πως περίπου 500 σχολεία τελούν ήδη υπό κατάληψη.

Ο υπουργός παιδείας συνέδεσε τις καταλήψεις με την επέτειο του Πολυτεχνείου, είπε πως δεν έχει πρόβλημα με τις κινητοποιήσεις, αναφέρθηκε ωστόσο στα θέματα που προκύπτουν ως συνέπεια των καταλήψεων στα σχολεία. «Τι γίνεται με το αναλυτικό διδακτικό πρόγραμμα μέσα στο έτος διότι μέχρι την 17η Νοεμβρίου είναι μισός μήνας διδακτικού έτους. Αν η κατάληψη επεκταθεί τι γίνεται; Η ύλη που θα πάει;» αναρωτήθηκε.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος προειδοποίησε πως «υπάρχει προεδρικό διάταγμα που ρυθμίζει το τί ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις». Σημειώνεται ότι το ΠΔ το οποίο επικαλέστηκε ο υπουργός, προβλέπει ότι μετά από τρεις ημέρες κατάληψης μπορεί να ενεργοποιηθούν μέτρα αντιμετώπισης απώλειας της διδακτικής ύλης, όπως το να γίνεται μάθημα το Σαββατοκύριακο, τις αργίες, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, ή να διακοπούν οι παράλληλες δραστηριότητες όπως και οι εκδρομές.