4 Νοέμβριος 2014, 07:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Νοέμβριος 2014, 07:47

Λιακάδα με συννεφιές σήμερα Τρίτη 4 Νοεμβρίου

  • Λιακάδα με συννεφιές σήμερα Τρίτη 4 Νοεμβρίου

Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας με ασθενείς άνεμους και πρωινές ομίχλες προβλέπει για σήμερα 4 Νοεμβρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Αναλυτικά:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι αναμένονται μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο. Ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ασθενείς και βαθμιαία στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 6 και 22 βαθμών Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 14-22 βαθμούς Κελσίου.