3 Νοέμβριος 2014, 16:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Νοέμβριος 2014, 16:21

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και εκλογές ζητά ο Τσίπρας

  • Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και εκλογές ζητά ο Τσίπρας
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ώστε να καθοριστεί η ημερομηνία των εκλογών προτού υπάρξει νέα συμφωνία με τους δανειστές, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι η προσφυγή στις κάλπες είναι αυτή που θα διασφαλίσει τη σταθερότητα και θα διευρύνει τη δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Θα ήταν ένα μήνυμα μέσα και έξω ότι οι πολιτικές δυνάμεις έχουν διαφορετικά σχέδια για τη χώρα, αλλά έχουν και τη δυνατότητα να συνεννοούνται», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συναίνεση, άλλωστε, ήταν αυτή που κυριάρχησε προτού καν ξεκινήσει το ραντεβού Παπούλια-Τσίπρα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχτηκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ίσως να έχω επηρεαστεί και από τη θητεία μου στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε μια κρίσιμη στιγμή και πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα. Να υπάρξει ένα μίνιμουμ συναίνεσης. Τα άλλα θα τα βρούμε. Εάν υπάρχει αυτή η συναίνεση, όλα τα άλλα μπορούν να συζητηθούν».

Από τη μεριά του ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε στον Κάρολο Παπούλια ότι πήρε την πρωτοβουλία να τον συναντήσει αφού τα πράγματα είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι για τη χώρα. Αμέσως μετά, στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι οδηγεί τη χώρα σε παρατεταμένη ένταση μέχρι την προεδρική εκλογή, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. «Πρόκειται για επιλογή αποσταθεροποίησης», κατέληξε.