18 Μάιος 2013, 19:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:38

Ο Σαμαράς από πρωθυπουργός χρεοκοπίας έγινε νικητής

  • Ο Σαμαράς από πρωθυπουργός χρεοκοπίας έγινε νικητής

Ο Αντώνης Σαμαράς από πρωθυπουργός της χρεοκοπίας έγινε νικήτης σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild και το αφιέρωμα που έχει σήμερα στον Ελληνα πρωθυπουργό  σε άρθρο της στη φημισμένη στήλη στο πρωτοσέλιδό της Νικητές και Ηττημένοι.

Η εφημερίδα τον χαρακτηρίζει «Νικητή» και του αποδίδει αυτόν τον τίτλο μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Fitch.

Στο κείμενο που συνοδεύει την αναφορά στον κ. Σαμαρά, η Bild γράφει:

«Από πρωθυπουργός της χρεοκοπίας σε φορέα ελπίδας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς μπορεί έπειτα από έναν χρόνο στο αξίωμα να επιδείξει επιτυχίες. Ο oίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε τώρα την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας του, επειδή 'υπάρχει σαφής πρόοδος'. Η Washington Post τιμά τον Σαμαρά ως 'διασώστη'. Η άποψη της Bild: Συνεχίστε έτσι!»

Η γερμανική, ευρείας κυκλοφορίας, εφημερίδα φιλοξενεί καθημερινά στο πρωτοσέλιδό της τη στήλη «Νικητές και Ηττημένοι», στην οποία παρουσιάζονται προσωπικότητες από όλον τον κόσμο και όλους τους τομείς.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα και η αμερικανική εφημερίδα Washington Post είχε εγκωμιαστικά σχόλια για τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο αποκάλεσε «διασώστη» της Ελλάδας.

Πηγή: iefimerida.gr