3 Νοέμβριος 2014, 14:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Νοέμβριος 2014, 14:33

Τραγωδία στον Βόσπορο – «Νεκρά μωρά έπλεαν στο νερό»

  • Τραγωδία στον Βόσπορο – «Νεκρά μωρά έπλεαν στο νερό»

Νέα τραγωδία με τουλάχιστον 25 καταμετρημένους νεκρούς, ανάμεσά τους μωρά παιδιά, εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στα νερά του Βοσπόρου όπου εξαιτίας των ισχυρών ανέμων η επιχείρηση εντοπισμού των ναυαγών και διάσωσής τους είναι εξαιρετικά δυσχερής.

Η τουρκική ακτοφυλακή έχει περισυλλέξει μέχρι στιγμής 24 σορούς από την περιοχή όπου ναυάγησε μικρό πλοιάριο το οποίο μετέφερε μετανάστες, πιθανώς με προορισμό τη Ρουμανία. Επτά είναι οι επιβαίνοντες στο πλοιάριο οι οποίοι έχουν διασωθεί, ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στο σκάφος επέβαιναν περίπου
40 άνθρωποι.

Στην περιοχή ανοιχτά του χωριού Φαναράκι (Rumeli Feneri) επιχειρούν επτά σκάφη της ακτοφυλακής, ένα ελικόπτερο και ομάδα δυτών.

«Βλέπουμε πτώματα παιδιών να επιπλέουν» είπε μεταφέροντας την τρομερή εικόνα ένας από τους διασώστες, ο Αλί Σαρουχάν. Κι ένας ψαράς, ο Καντίρ Σερτ, που όπως και πολλοί άλλοι έσπευσε να βοηθήσει συμπλήρωσε, οργισμένος με τους διακινητές και συντετριμμένος: «Μωράκια ξεβράζονταν στην επιφάνεια της θάλασσας. Δεν καταφέραμε να τα σώσουμε».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι μετανάστες, οι περισσότεροι Αφγανοί και Τουρκμένοι, είχαν πληρώσει 7.000 ευρώ το κεφάλι για να βρουν ένα καλύτερο αύριο. Ένας από τους ψαράδες κατέθεσε ότι ίσως το μικρό πλοιάριο εμβολίστηκε λόγω της μεγάλης θαλάσσιας κυκλοφορίας στο σημείο. Για το ναυάγιο διατάχτηκε ανάκριση και τοπικοί εισαγγελείς έσπευσαν ήδη στην περιοχή.