18 Μάιος 2013, 11:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάρτιος 2015, 19:31

Τι λένε οι Τούρκοι για την Γενοκτονία των Ποντίων

  • Τι λένε οι Τούρκοι για την Γενοκτονία των Ποντίων
Πέρυσι λίγες ημέρες πριν την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ανακοίνωσή του τόνιζε ότι Γενοκτονία των Ποντίων δεν υπήρξε ποτέ. Ακολουθεί ένα άρθρο του Θοδωρή Παναγιωτίδη σχολιάζοντας την δήλωση αυτή των Τούρκων.

Επανέλαβε το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του, ότι Γενοκτονία Ποντίων δεν υπήρξε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται και φέτος στην Ελλάδας με αφορμή την “δήθεν” ημέρα μνήμης των Ποντίων, στηρίζονται σε ισχυρισμούς που δε συμβαδίζουν με την ιστορική πραγματικότητα και σε ηθικώς προβληματική στάση που στερείται επιστημονικής βάσης.

Καταδικάζουμε και αρνούμαστε την αντίληψη αυτή», αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει: «Τέτοιες πρωτοβουλίες, προκαλούν βλάβη στις προσπάθειες για την ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού».
 

Άμεση ήταν η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών μέσω του εκπροσώπου του, Γρηγόρη Δελαβέκουρα, ο οποίος τόνισε πως:

«Στις 19 Μαΐου οι Έλληνες τιμούν τη μνήμη των αδελφών τους, που μαρτύρησαν στον Πόντο. Η ιστορία δεν παραγράφεται, ούτε ξαναγράφεται με ανακοινώσεις. Απαιτεί σεβασμό, ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μέλλον ειρήνης»

Κανείς βέβαια δεν περιμένει και δεν μπορεί να περιμένει από τους Τούρκους να παραδεχτούν ποτέ ούτε τις βαρβαρικές τους πράξεις ούτε την βαρβαρότητα που επιδεικνύουν ακόμα και στην απόδοση της ιστορίας σε βάρος σχεδόν μισού εκατομμυρίου νεκρών και διαμελισμένων ανθρώπων που άφησαν πίσω τους και στους απογόνους τους, όμως σε κάθε περίπτωση και επειδή ακόμα και μέσα στο τόπο μας θρέφονται πολλοί μισέλληνες και πολλοί ανιστόρητοι άνθρωποι που διεκδικούν ακόμα και να μας κυβερνήσουν, όταν καλά καλά δεν ξέρουν και δεν θέλουν να ξέρουν, σε αυτούς πρώτα και μετά στους «φίλους» και «συμμάχους» της απέναντι όχθης αφιερώνουμε το παρακάτω ντοκιμαντέρ. Τα σχόλια από κάποιον που ακόμα θυμάται και εγγυάται στο τουρκικό ΥΠ.ΕΞ ότι ούτε αυτός, ούτε οι υπόλοιποι Έλληνες θα ξεχάσουν ποτέ!

Ακολουθεί ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία του Πόντου στο τέλος του άρθρου...