18 Μάιος 2013, 09:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Οκτώβριος 2014, 13:19

Η ΟΣΕΠΕ καλεί την Γερμανία να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ποντίων

  • Συνεδριάζουν τα δευτεροβάθμια όργανα του οργανωμένου ποντιακού χώρου της διασποράς

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων (ΟΣΕΠΕ) καλεί την Γερμανία να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ποντίων μέσα σπό τις φετινές εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Όπως είναι γνωστό ο Μάιος είναι ο Μήνας  Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Τις φετινές εκδηλώσεις μνήμης χαρακτηρίζει η ανάδειξη του αιτήματος της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Γερμανικούς Περιφερειακούς και Κεντρικούς Αντιπροσωπευτικούς Θεσμούς.

Το αίτημα αυτό εκφράσθηκε με την επιστολή του Προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη Γιάννη Μπουρσανίδη.

Η επιστολή στάλθηκε στους αρχηγούς των εκπροσωπούμενων στο Κεντρικό Κοινοβούλιο Πολιτικών Κομμάτων. Στους Βουλευτές της Βάδης Βυτεμβέργης στο Κεντρικό Κοινοβούλιο. Στους Βουλευτές του Περιφερειακού Κοινοβουλίου της Βάδης Βυτεμβέργης. Στους Ευρωβουλευτές του Land.

Ποια είναι η προσδοκία, ο ορίζοντας της πρωτοβουλίας μας;

Η διαμόρφωση αρμονικών σχέσεων αλληλοσεβασμού, αλληλοαναγνώρισης και συγνώμης ανάμεσα στους διαφορετικούς λαούς, τις διαφορετικές θρησκείες, τους πολιτισμούς.

Η πρωτοβουλία αυτή συνοδεύεται με την πρόσκληση συμμετοχής σας στην ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ που πραγματοποιούν κάθε χρόνο στο Κέντρο της Φιλόξενης Πόλης της Στουτγάρδης οι Σύλλογοι των Ποντίων.

Η αφετηρία της Πορείας είναι η Wilhelmsplatz 10, 70182 Στουτγάρδη και η κατάληξη της το Μνημείο στην Stauffenbergplatz. Η πορεία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 και ώρα 16:00. Εκτός από τους Έλληνες κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι, Αρμένιοι, Ασσύριοι, Τούρκοι, Κούρδοι, Τσερκέζοι συμμετέχουν στην πορεία.

Πρόκειται για μια νέα αφετηρία αρμονικής, πολιτισμένης συνύπαρξης και συμπόρευσης όλων των Λαών που χτίζεται δια μέσου αυτών των διαδρομών και των πράξεων.

Γραφείο Τύπου της
Ομοσπονδίας  Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα:

Επιστολή της ΟΣΕΠΕ στην Μέρκελ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων